10 tipov, ako písať pútavé nadpisy

Čau papaya! Predstav si, že si v rušnej reštaurácii a snažíš sa vybrať jedlo z ponuky plnej lákavých možností. Ktoré jedlo ťa najviac osloví? Pravdepodobne to, ktoré má pútavý názov, sľubuje lahodnú chuť a vzbudzuje tvoju zvedavosť. To isté platí aj pre nadpisy blogových článkov.

Sú to tie prvé slová, ktoré čitatelia uvidia, a preto musia urobiť dobrý dojem a presvedčiť ich, aby si prečítali tvoj nový blog. Ak sú však tvoje nadpisy nudné a nevýrazné, čitateľ prejde ďalej bez toho, aby sa obzrel.

Ale neboj sa! V tomto článku ti prezradíme 10 chutných receptov na písanie nadpisov, ktoré zaručene upútajú pozornosť čitateľov a prilákajú ich. A takisto ti prezradíme, ktorým nadpisom sa naopak vyhnúť. Poďme na to!

10 receptov na neodolateľné nadpisy

  1. Použi čísla

Ľudia milujú čísla. Uľahčujú im spracovanie informácií a dávajú im pocit, že dostanú hmatateľnú hodnotu. Využi to vo svojich nadpisoch a sľúb čitateľom konkrétny počet tipov, trikov, či riešení.

Namiesto: Tipy na email marketing

Použi: 3 tipy na efektívny email marketing

  1. Zdôrazni benefity

Čo čitatelia získajú prečítaním tvojho blogu? Vyzdvihni hlavné benefity a ukáž im, ako im tvoj obsah môže pomôcť vyriešiť ich problémy alebo splniť ich túžby.

Namiesto: Ako si vybrať hostingový server

Použi: Ako si vybrať hostingový server, ktorý zvýši návštevnosť blogu

  1. Vyrieš problém

Ľudia hľadajú riešenia svojich problémov. Ak im ukážeš, že tvoj blog im s tým pomôže, s radosťou si ho prečítajú.

Namiesto: Ako na pomalý počítač

Použi: Načítava sa ti počítač pomaly? 5 tipov, ako ho zrýchliť!

 

Papaya, tento článok má pokračovanie v našom Klube Clemènce! Pridaj sa k nám ešte dnes! 



Vybuduj si zarábajúcu značku s Klubom Clemènce.